Close

Premijera dokumentarnog filma ”Where are you Vahida?”

Autor:

admin.

June 5, 2024

Pozivamo vas na premijeru dokumentarnog filma “Where are you Vahida?”, koji oživljava priču o Vahidi Maglajlić, narodnoj heroini iz Banjaluke i jedinoj Bošnjakinji narodnom heroju Jugoslavije. Film će biti prikazan 07. juna u 18:00 sati u prostorijama banjalučkog Merhameta (Gorana Radulovića 11, Dolac).

Režiserka filma Iris Janković, nas vodi na putovanje kroz Vahidin život, od njenih korijena u poznatoj banjalučkoj porodici, preko njenog liderstva u “Ženskom pokretu”, do njenog herojskog doprinosa u Drugom svjetskom ratu. Film istražuje Vahidinu borbu za prava žena, njihovu ravnopravnost i njen neumorni humanitarni rad.

Nakon projekcije, očekuje vas inspirativna diskusija o uticaju filma, važnosti društvenog angažmana i ulozi žena u otporu i emancipaciji. Diskusiju će voditi Gordana Katana, novinarka i aktivistkinja, koja će sa autorima filma Iris Janković I Enesom Kurtovićem, naratorom razmotriti kako se sjećanje na Vahidu Maglajlić odražava u današnjem društvu.

Dođite da zajedno istražimo Vahidinu priču, postavimo pitanja o njenom životu i naslijeđu, i otkrijemo kako se sjećanje na ovu izuzetnu ženu očuvalo kroz vremena.

Istražite više

CIJENU RADA TEBA DA ODREĐUJE RAD, A NE VLAST

Šta su radnici na ekonomsko socijalnom polju dobili, a šta izgubili nakon što je odlukomVlade bh entiteta Republika Srpska najniža cijena rada od 1. januara