Close

U Banjaluci je održan Osmomartovski marš s kojega je poručeno “Nismo jeftina radna snaga”. Huligani napali kolonu zbog LGBT zastave.

Autor:

Erduan Katana

March 8, 2023

Učesnici Osmomartovskog marša po dvanaesti put prošetali su od zgrade Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine, a poruka ovogodišjeg marša bila je  – Nismo jeftina radna snaga-.

 Tokom marša desio se i jedan incident kada je nekoliko huligana , koje je očigled o neko platio,  oduzeli zastavu duginih boja , koja simbolizuje LGBT zajednicu.

Ovo se sve moglo i očekitvati nakon što je Osmomartovski marš u Banjaluci  isključen kao događaj iz tzv – Mjeseca žena – od strane gradske uprave i nekoliko nevladinih organizacija između kojih izdvajamo pjevaljke iz – Lire – kojima je zasmetao “ pederluk “ i isticanje Ukrajinskih zastava na prošlogodišnjem maršu.

Međutim , među onima koji su prešutno to odobrili je bilo i nekoliko nevladinih organizacija koja slove za velike zaštitnike ljudskih prava.

Da podsjetimo , srpske čistunce u Banjaluci koji po svaku cijenu žele da se uklope u dominantni narativ vladajućih struktura da im je i penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski.Vasilije Kačavenda bio gey momak .

Zašto onda idu u pravoslavne crkve ?  Da li su spremni da i njih napadnu ?  

Istražite više