Close

Ovako više ne može – Prosvjetni radnici HNK/Ž najavili štrajk upozorenja nezadovoljni što neće biti povećanja plata naredne godine

Autor:

Husein Oručević

December 14, 2023

Nakon štrajka zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskom kantonu/županiji (HNK/Ž) ,  nezadovoljni stanjem u prosvjeti štrajkuju i radnici iz ove oblasti. Zdravstveni radnici štrajkom su izborili potpisivanje novog Kolektivnog ugovora koji jamči povećanje plaće za 20 posto u sljedeće dvije godine

Zbog političkih pretumbacija,   odnosno dolaska nove vlade u HNK/Ž , dogovor  koji je bio blizu sa starom vladom o povećanju plaća u prosvjeti za 2024. godinu nije postignut. Nova Vlada u HNK/Ž tvrdi da novca za povećanje plaća nema .

Prosvjetni radnici su jedinstveni i osim dvosatnog štrajka upozorenja najavljuju da ne isključuju mogućnost potpunog prekida rada ako vlasti ne pristanu na povećanje plaća. . Podsjećamo da su i 6. 12. 2023. šest sindikalnih organizacija (HNK/Ž) sa sjedištem u Mostaru, koje broje oko 5000 članova, održale jednosatni štrajk upozorenja.

Više u našem podcastu možete čuti kroz razgovor koji je u Mostaru sa predsjednicom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja i znanosti Edinom Šabanović Čomić vodio Husein Oručević.

Izvor – ziviljudi.ba

Istražite više