Close

U Banjaluci je održan Osmomartovski marš s kojega je poručeno “Nismo jeftina radna snaga”. Huligani napali kolonu zbog LGBT zastave.

Autor:

Erduan Katana

March 8, 2023

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Učesnici Osmomartovskog marša po dvanaesti put prošetali su od zgrade Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine, a poruka ovogodišjeg marša bila je  – Nismo jeftina radna snaga-.

 Tokom marša desio se i jedan incident kada je nekoliko huligana , koje je očigled o neko platio,  oduzeli zastavu duginih boja , koja simbolizuje LGBT zajednicu.

Ovo se sve moglo i očekitvati nakon što je Osmomartovski marš u Banjaluci  isključen kao događaj iz tzv – Mjeseca žena – od strane gradske uprave i nekoliko nevladinih organizacija između kojih izdvajamo pjevaljke iz – Lire – kojima je zasmetao “ pederluk “ i isticanje Ukrajinskih zastava na prošlogodišnjem maršu.

Međutim , među onima koji su prešutno to odobrili je bilo i nekoliko nevladinih organizacija koja slove za velike zaštitnike ljudskih prava.

Da podsjetimo , srpske čistunce u Banjaluci koji po svaku cijenu žele da se uklope u dominantni narativ vladajućih struktura da im je i penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski.Vasilije Kačavenda bio gey momak .

Zašto onda idu u pravoslavne crkve ?  Da li su spremni da i njih napadnu ?  

Istražite više

Vlasti u Zenici ignorišu proteste rudara

Sindikat radnika Rudnika mrkog uglja Zenica organizirao je danas mirne proteste rudara ispred Gradske uprave u Zenici. Nakon što im se niko od nadležnih nije