Close

“Istjerali ste nas na ulice, mi ćemo vas iz fotelja”!

Autor:

Solidarnost

April 7, 2023

Poljoprivrednici iz Bijeljine, kao i okolnih opština, sa traktorima su izašli na ulice i dovezli se ispred Agrotržnog centra u tom gradu, gdje protestvuju i negoduju i izražavaju nezadovoljstvo prema resornom ministarstvu i vladi koji ne pokazuju interes da pomognu poljoprivrednim proizvođačima.

“Istjerali ste nas na ulicu, mi ćemo vas iz institucija i fotelja. Biće nas još više, narod nema hrane i zato će se svi pobuniti”, poručio je poljoprivrednik Stevo Radić. 

– Ne treba nam ovakav ministar, tražimo ostavku . ,kazao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Sela Semberije i Majevice” Savo Bakajlić. On je pozvao predsjednika Dodika a i ministra poljoprivrede Savu Minića da dodju i dogovore se sa svim poljoprivrednicima u Semberiji a ne, kako je kazao, samo sa podobnima kao do sada.

Bakajlić je jutros išao pješke ispred kolone traktora dok su se vozili ulicama Bijeljine, prema Agrotržnom centru.

On je juče rekao da je poljoiprivrednicima dogorilo i da moraju na ulicu da protestvuju i traže svoja prava.

“Ako ne posijemo i ne obrađujemo zemlju, ostaćemo bez hrane i ova država je u problemu“, kazao je Bakajlić, navodeći da država i resorno ministarstvo nema sluha za probleme poljoprivrednika.

Protest poljoprivrednika komentarisao je danas u Prijedoru i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Od svih tih traktora koji tamo dolaze država je sigurno investirala 40 odsto donacije da se oni kupe.  Ne da odaju po ulicama nego da rade na poljoprivredi. Fijasko potpuni i neopravdan protest. To su bolesne ambicije vaše televizije gdje pokušavate da pokažete da u Republici Srpskoj nešto ne funkcioniše. Vidjećemo, nemoguće je da neplatite obaveze državi a da u isto vrijeme tražite da vam se sve jedan fening podsticaja isplati. Sva podsticajna sredstva su isplaćena. Šta sad hoćete?“, kazao je Dodik.

(BN) Foto: BN 

Istražite više